Als je beroepschauffeur bent met een rijbewijs C of D, heb je misschien een Code 92 nascholing nodig. Dat geldt als je voor 2008  of 2009, afhankelijk van het rijbewijs, je examen hebt gehaald. Je bent dan juridisch verplicht om binnen 5 jaar 35 uur aan nascholing te volgen. Bij Rijschool Dekker kun je daarvoor terecht. Er gelden uitzonderingen voor bepaalde categorieën beroepschauffeurs, die soms langer de tijd hebben om aan de eisen te voldoen. Kijk voor de precieze bepalingen op overheid.nl.

CCV-gecertificeerde cursussen

Het is een eis dat de cursussen voor de nascholing gecertificeerd zijn door CCV. Je kan zelf bepalen welke cursussen je wilt volgen. Het is daarbij een eis dat je een praktijktraining van minimaal 7 uur volgt. Deze praktijktraining moet gegeven worden bij een cursus met een V code.

Hoeveel nascholing heb je nodig?

Wellicht heb je al een aantal uur nascholing gevolgd. Je kunt met je DigiD inloggen op de site van het CCV. Daar zie je welke diploma’s en certificaten je bezit en hoeveel nascholingsuren je al hebt. Op basis daarvan kan je uitrekenen hoe lang je nog cursus moet volgen om aan de eisen te voldoen.

Wat gebeurt er na het volgen van nascholing?

Als je aan de eis van 35 uur nascholing voldoet, wordt de gemeente hiervan op de hoogte gesteld. Je kunt vervolgens je rijbewijs laten aanpassen met aantekening over dit feit.

Rijschool Dekker helpt je met de nascholing voor Code 95

Rijschool Dekker bestaat sinds 1932 en is daarmee de oudste rijschool van het land. Al die jaren heeft de school ervaring opgedaan en heeft zich telkens vernieuwd. De rijschool streeft voor een persoonlijke maatwerkaanpak en helpt je graag bij het volgen van nascholing. Dekker voldoet aan alle certificeringen en helpt je om snel en gemakkelijk aan de eisen te voldoen.