Online kun je heel gemakkelijk e-liquid kopen. Je kunt dan gewoon vanuit je luie stoel de liquid bestellen en voor je het weet is het in huis. Super handig! Maar wat zit er eigenlijk in die e-liquid?

PG en VG

Vrijwel alle e-liquids worden samengesteld vanuit propyleenglycol (PG) en plantaardige glycerine (VG). PG is relatief scherp voor de keel, maar heeft als voordeel dat nicotine en smaakaroma’s er vrij gemakkelijk in oplossen. VG is wat zachter voor de keel van de damper en zorgt er bovendien voor dat er dikkere wolken damp ontstaan, maar maakt de vloeistof vrij stroperig.

Nicotine

Hoewel niet in iedere e-liquid nicotine zit, omdat niet iedere damper dat graag wil, is het bij veel soorten wel het geval. Nicotine is de verslavende stof die in sigaretten zit. Om dampen een goed alternatief te laten zijn voor sigaretten, moeten rokers via het dampen dus nicotine binnen kunnen krijgen. Vandaar dat dit in veel e-liquids wordt verwerkt. Sommige rokers die overstappen op dampen kunnen de hoeveelheid nicotine afbouwen en uiteindelijk zelfs nicotinevrij dampen. Anderen blijven e-liquid met nicotine dampen omdat het stoppen niet lukt.

Aroma’s

Dit zijn de smaakstoffen die de e-liquid bij het dampen een bepaalde smaak meegeven. Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten aroma’s die in de e-liquids verwerkt kunnen worden. Zo is er voor iedere damper wel een e-liquid die goed smaakt.

E-liquid aanschaffen

Nu je weet wat er allemaal in de e-liquids zit kun je het met een gerust hart aanschaffen. De dingen waar je op moet letten zijn de verhouding tussen PG en VG, de hoeveelheid nicotine en de aroma die je lekker lijkt. Wanneer je online gaat shoppen kun je de verschillende soorten gemakkelijk met elkaar vergelijken, dus neem je tijd en zoek iets uit wat je lekker vindt. Veel succes met het vinden van jouw nieuwe favoriet.