Wanneer je zelf voor een bepaalde periode als expat naar een ander land vertrekt, of om een andere reden een tijd lang niet in je huis of appartement zult wonen, is het een goed idee om je huis te verhuren. Expats zijn dan ideale kandidaten. Dit zijn namelijk vaak wat oudere mensen die vooral hard werken en dus geen tijd hebben om jouw huis compleet af te breken! We hebben daarom een aantal tips opgesteld om expats als huurders aan te trekken.

Neutraal

Smaken verschillen. Dat is nu eenmaal zo. Probeer je huis daarom zo neutraal mogelijk in te richten. Dit vergroot de groep potentiële huurders. Wanneer jouw favoriete kleur aan iedere muur en elk meubelstuk te herkennen is, wordt die groep logischerwijs een stuk kleiner. Probeer dus neutrale kleuren en vormen aan te houden.

Netjes

Expats waarderen een net huis. Zij zijn al in een vreemd land en zullen geen oren hebben naar een rommelige basis om in thuis te komen. Ruim daarom alle rommel op en zorg dat het huis er netjes uit ziet. Heb je erg veel spullen die je weg moet zetten? Overweeg dan om een opslagruimte te huren waar je dit allemaal in kwijt kunt. Zo heeft de expat er geen last van en weet jij zeker dat de spulletjes veilig zijn opgeborgen.

Gemeubileerd

Een expat wil graag zo snel mogelijk in het huis trekken en zal er voor een relatief korte periode blijven wonen. Daarom is het handig om het huis gemeubileerd achter te laten, zodat de expat er direct in kan wonen. Dit spreekt hen meer aan dan een lege ruimte waar ze zelf nog meubels in moeten plaatsen.

Minimale beschikbaarheid

Hoewel expats vaak relatief kort in het land blijven, zal dit in de regel minimaal 6 of 12 maanden zijn. Dat is namelijk de gemiddelde duur van externe opdrachten in de meeste branches. Overweeg dus om je huis minimaal 6 maanden te verhuren.

Huizensite

Maak gebruik van huizen- en verhuursites. Op die manier kun je het makkelijkst je huis verhuren aan expats.