Een LED sterrenhemel is prachtig om te zien. Wanneer het in een ruimte donker is en de sterrenhemel staat aan geeft dat werkelijk een fantastisch en magisch gevoel. Maar waarom vinden we zo’n sterrenhemel zo mooi om te zien? Hieronder beschrijven we hier verschillende redenen voor.

De kerstboom

Voor veel mensen is kerst een van de mooiste tijden van het jaar. Het staat in het teken van familie, gezelligheid en lekker eten. Bij kerst hoort natuurlijk ook een kerstboom en in een kerstboom zitten uiteraard altijd een heleboel kleine lichtjes die de boom er mooi uit laten zien. Deze kleine lichtjes worden vaak als LED versie ook gebruikt om verwerkt te worden in het plafond voor een LED sterrenhemel. Het doet op die manier denken aan een kerstboom, wat prettige associaties oproept.

Plaksterren

Veel mensen zijn opgegroeid met een heleboel plaksterren op hun plafond, die gloeiden in het donker. Op die manier had je als kind echt het gevoel dat je naar een mooie sterrenhemel opkeek voordat je je ogen sloot om heerlijk te gaan slapen. Het is daarom zo dat sterretjes op het plafond bij veel mensen prettige herinneringen oproept. Een LED sterrenhemel is vergeleken met die plaksterren hetzelfde als Real Madrid vergeleken met NAC Breda, waardoor je je kunt voorstellen dat die prettige herinneringen nog een stuk sterker komen bovendrijven!

De natuur

Tot slot is een van de redenen waarom we LED sterrenhemels zo mooi vinden dat het eigenlijk heel erg lijkt op de echte versie. Wanneer je tijdens een heldere nacht buiten omhoog kijkt zie je eindeloos zwart met daarin allemaal kleine lichtpuntjes. Dit vindt bijna iedereen erg mooi om te zien. De LED sterrenhemel bootst dit logischerwijs na, waardoor de eerder genoemde prettige associaties opnieuw worden opgeroepen. Dit maakt dat steeds meer mensen er voor kiezen om een LED sterrenhemel in het plafond aan te brengen.