Ben jij in het bezit van een Walkie Talkie? Iedereen weet dat je in je communicatie met de persoon aan de andere kant van de portofoon snel kunt communiceren wanneer je van dit apparaat gebruik maakt. Door optimaal te profiteren van de mobilofoon is het belangrijk dat je weet welke begrippen er belangrijk zijn. Het doel van het apparaat is direct te communiceren, op een verre afstand waarbij je de ander goed kunt verstaan. In tijden van problemen, onverwachte situaties, ongevallen kan je de ander zo snel mogelijk bereiken. Ook wordt de Walkie Talkie vaak gebruikt door kinderen, bijvoorbeeld om te spelen.

De PTT-knop

Wanneer je een mobilofoon gebruikt, kan je enkel zelf praten door een knop in te drukken. Deze knop is de PTT-knop en staat voor de Push To Talk knop. Gedurende de tijd dat je deze knop indrukt kan je praten. Door de knop tegelijkertijd in te drukken wanneer je praat, realiseer je dat de persoon aan de andere kant van de portofoon jou kan horen.

De kanalen

Wanneer je met veel personen een portofoon gebruikt als communicatiemiddel is het prettig wanneer je de personen bereikt die daadwerkelijk nodig hebt. Zo zorg je ervoor dat je onnodig mensen stoort in hun werkzaamheden. Door bijvoorbeeld verschillende kanalen voor de verschillende afdelingen van je bedrijf in te stellen zal je de Walkie Talkie zo praktisch mogelijk gebruiken. Hoeveel afdelingen zijn er bij jouw organisatie? Vaak is het enkel nodig dat het hoofd van een afdeling in contact staat met de rest van het bedrijf.

Profiteer van de voordelen van de Walkie Talkie

Zorg dat je zo optimaal gebruik maakt van de Walkie Talkie. Wees op de hoogte van de betekenis van de begrippen en communiceer zo efficiënt en snel mogelijk met je collega’s en andere afdelingen.